Detaljna analiza kože podrazumeva aparaturnu dijagnostiku i određivanje svih važnih parametara (vlažnost, elastičnost, osetljivost, pigmentacija, pore, sebum). Takva analiza omogućava pravilan izbor tretmana i olakšava preporuku preparata za kućnu negu.

3POLLAR RF - RADIOTALASNI LIFTING Inner Balance Niš

Radiotalasni lifting je idealan za one koji žele da zategnu i učvrste kožu lica i vrata, a da to učine na jedan maksimalno komforan način. Ovom metodom moguće je postići i veoma zadovoljavajući efekat kada je reč i o opuštenoj koži lica i čitavog tela (pre svega stomaka, unutrašnje strane nadlaktica i butina). Njegovom pimenom koža lica postaje čvršća, fine bore nevidljive, dublje se redukuju, kesice ispod očiju smanjuju…

Radiotalasima se zagreva srednji sloj kože u kojem se nalaze kolagen i elastin, elastična vlakna koja daju čvrstinu koži. Na to zagrevanje koža reaguje pokretanjem procesa obnavljanja elastinih vlakana. Kod većine pacijenata se neposredno po tretmanu vidi efekat u vidu blagog zatezanja kao reakcija postojećeg kolagena. Starenjem, kolagena vlakna koja koži daju čvrstinu se opuštaju, ispravljaju, a kao reakcija na radiotalasnu stimulaciju, dolazi do njihove retrakcije i učvršćivanja. Tretmani RTL-a su bezbolni, traju od 40 do 60 minuta i nemaju neželjenih efekata. Neposredno po završetku tretmana klijent ima blago crvenilo kože koje vrlo brzo nestaje..

ULTRAZVUČNA ŠPATULA  Inner Balance Niš

je aparat izuzetno cenjen od strane profesionalaca estetike. To je aparat koji se puno koristi i koji daje izvrsne rezultate u tretmanima za lice.

Tehnika se zasniva na kombinaciji mehaničkg i električnog vibriranja, frekvencije 25000 vibracija u sekundi, sa 6 zvučnika koji potenciraju sonoforezu.

Penetrirajući efekat ultrazvuka dubinski čisti kožu i istovremno je masira. Ćelije u dubljim slojevima dobijaju snažnu stimulacija.

Postižu se fini rezultati u čišćenju kože i tretmanu bora, bubuljica i mrlja. Koža postaje blistavija, čista i elastična.

Ultrazvučnom špatulom se mogu postići različiti efekti:

Higijena: Radi se o neagresivnom postupku čija je namena poboljšati izgled kože, korigovati dilataciju pora, odstraniti površinske ćelije otklanjanjem nečistoća i mikročestica koje se vremenom akumuliraju.

Regeneracija: Poboljšava površinsko obnavljanje kože na licu. Ultrazvučna terapija se koristi za prevenciju znakova starenja kože lica: bora, mrlja, opuštenosti, ožiljaka, strija, te , opšte uzev, za poboljšanje izgleda kože.

Sonoforeza: Sastoji se od unošenja supustanci u organizam putem ultrazvučne energije; postupak je sličan popstupku visoko frekventne struje, s razlikom da se u organizam unose cele molekule. Ove molekule se u tkivima preinačavaju, što je cilj tretmana, u substance koje se prirodnim hemijskim procesima mešaju s ostalim postojećim elementima u organizmu. U suštini se radi o tretmanu koji koristi ultrazvuk da bi se olakšalo penetriranje aktivnih principa koji se površinski nanos

MIKRODERMOABRAZIJA Inner Balance Niš

je vrlo blaga i neagresivna metoda uklanjanja površinskog sloja kože odnosno njenih izumrlih ćelija. To je jedna od osnovnih procedura za poboljšanje teksture kože. Ona je primenljiva na skoro svim tipovima kože. Daje odlične rezultate kod smanjivanja pora, ujednačavanja tena, smanjenja lučenja sebuma, umanjenja sitnih bora i pigmentacija.. Može se raditi pojedinačno, a najbolje rezultate daje u seriji.

Mikrodermoabrazija se drugačije naziva i mehanički piling kože. Radi se pomoću aparata za mikrodermoabraziju i preporučuje se za sledeće probleme i stanja kože:

  • hiperkeratoza
  • atrofična koža
  • koža oštećena od sunca
  • problemi sa pigmentacijom i starosne pege
  • nečista i aknozna koža
  • tretmani na telu
  • strije i celulit
  • ožiljci na licu i telu
  • tretmani lica pre i nakon tretmana filerima

Dijamantska mirkrodermoabrazija predstavlja ne-invazivnu proceduru potpuno bezbednih i vrlo efikasnih tretmana eksfoliacije.

Dijamantski vrhovi su izrađeni od jedinstvenih laserom isečenih dijamanata i pružaju širok spektar moguće primene.

Dijamantski vrhovi zajedno sa vakum pumpom vrše eksfoliaciju, stimulaciju i rejuvenaciju (obnovu) kože. Tretmani mogu biti i površinski i sa dubinskim efektima i na licu i na telu.

Mezoterapija dermapenom Inner Balance Niš

predstavlja jednu od najdelotvornijih metoda potpunog podmlađivanja kože i neizostavan je tretman u procedurama koje za cilj imaju vraćanje mladalačke jedrine licu. Ova metoda inicira stvaranje novog kolagena. Mikroiglice omogućavaju mezoterapijskom koktelu da stigne u dublje slojeve kože. Neki od razloga za primenu ovog tretmana su ublažavanje i prevencija bora, poboljšanje tonusa kože, hidratacija, otkanjanje pigmentacionih fleka, vraćanje svežine licu i slično.

je neinvazivna, bezbolna i efektivna redukcija lokalizovanih masnih naslaga što direktno rezultira u smanjenju obima tela. Niskofrekventni ultrazvučni talasi koncentrisani su na preciznoj dubini, te razbijaju masne ćelije bez oštećenja okolnog tkiva. Razbijanjem membrane masnih ćelija dolazi do oslobađanja masnoća u obliku triglicerida u intersticijsku međućelijsku tečnost. Ostaci razbijenih masnih ćelija eliminišu se putem limfnog sistema i jetre.

VAŽNO! Ovaj tretman obavezno kombinujemo sa limfnom drenažom, kako bismo pomogli telu da putem limfe izbaci toksine iz tela. Treći, takođe jako važan deo tretmana eliminisanja masnih naslaga, a koji ne treba izostaviti je fizička aktivnost.

IPL (intenzivna pulsirajuća svetlost) je vrsta intenzivno koherentnog izvora svetlosti širokog spektra. Zahvaljujući svojim svojstvima ovaj aparat ima široku primenu kod neablativnih terapija.

Upotrebljava se kod pigmentnih lezija, vaskularni lezija, terapije akni, podmlađivanja i zatezanja kože. Izvanredne rezultate IPL postiže u uklanjanju malja.