Kako da zablistam u novogodišnjoj noći?

Bliži se Nova godina!

Svaka od nas se sigurno pomisli, kako da zablistam u novogodišnjoj noći?

 

Evo jedne prilike za svež i potpuno nov početak. Mnoge će poslušati korisne savete vezane za raščišćavanje stanova, bacanje neupotrebljivih stvari  i poklanjanje onih koje nam više nisu potrebne. Cilj ovog detaljnog čišćenja prostora usko je povezan sa oslobađanjem prostora za dolazak nove energije i novih mogućnosti u život. A šta je sa našim telom i našim licem? Neke su na detoksu, neke žene na postu, neke na tretmanima  u salonu i sve to u cilju da Novu godinu dočekaju u najboljem mogućem izdanju, kako da zablistam u novogodišnjoj noći?

 

Za sve one devojke i dame, koje pre novogodišnje noći žele da se same neguju, spremili smo mali tutorijal (podsetnik) za pripremu kože, kako bi lice zablistalo i bilo potpuno spremno.

Važno je imati na umu da šminka mnogo, mnogo bolje izgleda kada je koža lica negovana!

 

Saveti koji slede će vam pomoći da Novu 2020. godinu dočekate osvežene, bilo da idete na profesionalno šminkanje, šminkate se same ili planirate da je dočekate bez šminke!

 

Važna napomena:

Ukoliko je Vaše lice puno mitisera i ostalih nečistoća, a koža ekstremno dehidrirana, neophodno je odraditi higijenski tretman u salonu. U svim ostalim slučajevima naš savet će biti veoma koristan.

 

RITUAL ZA PRAZNIČNI TEN

U idealnom sličaju, ako već niste, vreme je da već sada krenete sa posebnom pažnjom i negom. Dosta tečnosti, temeljno čišćenje kože adekvatnim preparatima, redovna upotreba seruma i krema učiniće da vaša koža bude potpuno spremna i tako ćete izbeći ružno ljuspanje i suvoću, koja je tipična za zimski preiod.

 

#1 Čišćenje kože

Prvi korak do blistave i sjajne kože je upravo čišćenje. Ukoliko kod kuće nemate set  preporučen od kozmetičarke koja brine o Vašem licu, verovatno koristite neko drogerijsko mleko, micelarnu vodu ili penu za čišćenje lica.

Temeljno očistite kožu od šminke nekim od navedenih preparata!

 

#2 Piling

Koristite poseban piling za lice, jer je onaj za telo jako grub.Temeljno ga umasirajte u kožu lica i potrudite se da uklonite mrtve ćelije sa kože, obaraćajući posebnu pažnju na nos i regiju oko usana. Ostatke pilinga isperite vodom.

 

#3 Toniziranje

Prebrišite lice i vrat tupferom natopljenim hidrirajućim tonikom

 

#4 Mist – termalna voda

Sa udaljenosti od 15-20 santimetara, obilno naprskajte kožu termalnom vodom i sačekajte da je koža upije

 

#5 Serum

Laganim pokretima nanesite serum na celo lice i vrat. Serum može biti sa lifting ili hidrirajućim efektom

 

#6 Kreme za lice i očnu regiju

Kada koža upije serum, masažnim pokretima (na spolja i na gore) utrljajte  kremu koja će dodati još vlage Vašem licu. Na taj način stimuliše se cirkulacija, podiže tonus i vraća jedrina.

Na regiju oko očiju utapkajte jagodicama prstiju Vašu antirid kremu ili gel.

 

 

Koža negovana, a vi uskoro spremni

Sa ovako pripremljenom kožom možete biti sigurni da će Vam šminka savršeno stajati na licu tokom cele večeri. Vreme je da se našminkate ili odete na zakazani tretman profesionalnog šminkanja u salonu.

Tretmane za negu tela možete pogledati ovde.

I ne zaboravite

Dva glavna faktora besprekorne šminke u novogodišnjoj noći su negovana koža i samopouzdanje!

 

Kako da zablistam u novogodišnjoj noći?

Dakle dame, glavu gore i sigurnim korakom u Novu 2020.godinu!

 

Vaš Inner Balance tim

Do našeg YouTube kanala veza.