Samomasaža

Da li se na kraju dana osećate potpuno iscrpljeno uz osećaj da su vam vrat i ramena „kao kamen“?

Svi mi , instiktivno krećemo da trljamo te regije ili molimo bližnje da nas malo izmasiraju. Ubrzo sledi blago olakšanje, a kako je tek izvrstan osećaj nakon stručne ili pak pravilno primenjene samomasaže?!

Mnoge studije ukazuju na značaj dodira i njegovo blagotvorno dejstvo, posebno ukoliko je dodir pretočen u masažu. Dobra masaža ne otklanja samo fizički umor i mišićnu napetost, već utiče na celokupno ljudsko  biće kroz osećaj emocionalnog rasterećenja i olakšanja.

Iskustvo kvalitetne masaže celog tela odrađene u prijatnom ambijentu od strane stručnog lica jedno je od najlepših iskustava koje možemo imati. Ipak nismo uvek u mogućnosti da posećujemo centre za masažu i uživamo i istim. Samomasaža je veoma dobro rešenje kada u blizini nemamo stručno lice, a omiljeni salon je zatvoren ili nema slobodnih termina.

Kompletan ugođaj

Par masažnih pokreta učiniće da se bolje osećate, ali razmislite o ekstra ugođaju koji možete prirediti sebi. Atmosfera u  sobi svakako može biti prijatnija ukoliko prigušite svetlo, upalite sveću i pustite muziku koju volite. Naravno da to ne mora biti svaki put kada želite da sami sebe izmasirate, ali je  odličan način da sebi dodatno udovoljite.

Kreiranje prijatne atmosfere podrazumeva i isključivanje mobilnog telefona i drugih uređaja koji vas mogu poremetiti. Ako ste već odvojili par minuta za sebe onda učinite da to iskustvo bude vošestruko korisno!

Dodir kao lek

Pored fizičkog bola i napetosti u vratu i  ramenima , emocionalne blokade nas često drže u stanju kontinuiranog stresa i ne dozvoljavaju nam da uživamo u životu.

Jedan od , ako ne i najbolji način, da poboljšamo i produbimo svoj odnos sa voljenom osobom je kroz masažu. Bilo da je dajemo ili primamo, masaža je dvosmerno iskustvo. Imajući to u vidu shvatamo onda i njen značaj u najvažnijem odnosu, a to je odnos prema sebi. Samomasaža ima neverovatno pozitivan uticaj na samospoznaju i duboko razumevanje našeg bića. Ovo iskustvo nas tera da se okrenemo ka unutra i uvidimo naše potrebe, naše blokade i  naše želje. Upravo zato samomasaža ima veliki udeo u emocionalnom rasterećenju.

Čime se masirati?

U današnje vreme na rafovima prodavnica kozmetike stoje na desetine različitih preparata za masažu tela. Za samomasažu, svako bira preparat koji mu trenutno najviše odgovara. Često su to upravo bodibateri ili ulja sa omiljenom mirisnom notom ili pak gelovi za otklanjanje bolova u mišićima, a oni koji su poznavaoci aromaterapije neretko se odlučuju za kombinacije eteričnih i baznih ulja. U svakom slučaju, odaberite ono što volite!

Prijavom na naš newsletter dobićete besplatan kratak priručnik o samo masaži u PDF formatu!

Ukoliko ste zainteresovani da pohađate našu radionicu kontaktirajte nas!