Zvučna masaža

Poznato je već da sve oko nas ima svoju vibraciju. Isto tako i naše telo vibrira, svaka naša ćelija, svaki naš organ. Zdrav čovek je onaj koji širi skladne vibracije i koji je u harmoniji, jer zakon prirode je da sve stremi harmoniji. Stres, negativnost, ubrzan način života i razne druge životne okolnosti dovode do narušavanja te harmonije, do disbalansa i blokada u protoku energije u telu, što se ubrzo manifestuje kao oboljenje.

 

Jedan od načina da povratimo skladne vibracije i svoju harmoniju je zvučna masaža tibetanskim činijama. Lečenje zvukom i vibracijama poznato je već vekovima na Istoku, a sada i moderna nauka dokazuje njihovo ogromno pozitivno dejstvo.

 

Zvučna masaža izvodi se tako što terapeut postavlja tibetanske činije odredjenim redosledom na telo klijenta i ozvučuje ih posebnom palicom. Tonovi i vibracije ovih činija nas uvode u alfa stanje, dovode u sklad moždane talase i ostvaruju terapeutski efekat na um i telo. Zvuk i vibracije putuju celim telom i oslobađaju telo od različitih blokada tako što optimizuju tok energije i vraćaju svakom organu svoju prirodnu vibraciju Deluju na vodu u telu, pokreću je i podstiču izbacivanje iz organizma svega nepotrebnog. Podstiču lučenje hormona koji dovode do opuštanja.Vrlo često se dešava da se osoba za vreme tretmana toliko opusti, da utone u san.

Osim što zvuk i vibracije pozitivno deluju na telo, isto tako njihov kvalitet nam govori o zdravstvenom stanju dela tela koji se tretira. Ukoliko postoji blokada, zvuk neće biti čist i činija neće dugo vibrirati. U odredjenim slučajevima tretman ili delovi tretmana se rade samo u auri.

 

Tibetanske ili himalajske činije, kako ih jos nazivaju, napravljene su od 5 do 12 metala. Kombinacija metala odredjuje kvalitet vibracije i zvuka činije. Svaka od seta činija koje se koriste u tretmanu, a koje se razlikuju po veličini, vibrira na odredjenim frekvencijama i koristi se za odredjeni deo tela. Osim u individualnim tretmanima gde se postavljaju na telo klijenta koriste se jos i u grupnim meditacijama, što ne umanjuje njihov pozitivan efekat na organizam. Jer za zvuke i vibracije ne postoje prepreke, oni se prostiru svuda i deluju na svakog ko se nalazi u prostoriji.

 

Pozitivni efekti zvučne masaže su ublažavanje bolova, bolja cirkulacija krvi i limfe, regulacija krvnog pritiska, oslobađanje od stresa, otpuštanje negativnih obrazaca, mentalnog i emotivnog bola povećanje samopouzdanja, kreativnosti i životne energije!

 

Tretman tibetanskim činijama preporučuje se svakome, jer ovi zvuci i vibracije harmonizuju, revitalizuju i regenerišu ceo organizam hraneći  telo i um i dušu.

Za detalje o terapiji zvučnim činijama pošaljite upit na mejl ivana.innerbalance@gmail.com